Katt

Bästa Kattgodiset 2024 » Bäst i test

Skäm bort din katt med en godbit då och då för att stärka er relation till varandra. Kattgodis kan även användas för att belöna din katt när den har varit duktig, till exempel i samband med hantering och kloklippning. En del kattleksaker är också gjorda för att man ska gömma godis i dem och katten ska försöka få ut dem. Det är ett bra sätt för att aktivera sin katt och få fram kattens leklust. Kattgodis är inte detsamma som kattgräs då godis används i belöningssyfte eller i samband med lek och kattgräs är mer att likna vid ett fodertillskott.

Ge katten lagom mycket godis, ett allt för stort intag kan inte bara ge problem med kattens mage och tarm utan det kan också blir svårt för katten att hålla en hälsosam vikt. Kattgodis bör därför inte finnas lättillgängligt för din katt utan intaget av godis bör noggrant regleras och kontrolleras.

Kattgräs däremot kan finnas som fri tillgång och är särskilt viktigt för innekatten som inte har tillgång till gräs utomhus. En innekatt som inte har tillgång till kattgräs kan riskera att börja äta på giftiga krukväxter istället.

1. Kattgodis Carpaccio

Kattgodis Carpaccio

Tunna, mjuka strimlor med smak av anka och fisk utgör detta godis från Trixie. Strimlorna är tillverkade av 65% anka och 20% fisk och det innehåller inget tillsatt socker. Konsistensen är något mjuk och känns färsk, vilket de flesta katter brukar tycka om.

Påsen är försedd med en öppning som kan återförslutas, allt för att godiset inte ska torka ut utan behålla sin färska konsistens. Denna mjuka konsistens påminner katten om naturligt kött som den äter i det vilda.

2. Godis Mush Vainu Gris

Godis Mush Vainu Gris

Det finska märket Mush levererar här ett smakrikt kattgodis som innehåller 100% griskött, inga tillsatser eller kemikalier. Köttet har frystorkats för att få till den spröda krispigheten som gör att godiset inte kladdar i fickan. Bitarnas konsistens gör det också möjligt att bryta ned de till ännu mindre bitar om så önskas.

Mindre bitar kan till exempel vara nödvändigt för kattungar så att de inte sätter i halsen. I och med att godiset inte innehåller något annat än rent griskött kan det även användas som kompletterande foder eller som mellanmål mellan de vanliga fodergivorna.

3. Cosma Snackies frystorkat kattgodis

Cosma Snackies frystorkat kattgodis

Cosma Snackies finns i fem olika smaker – kyckling, tonfisk, nötkött, anka och lax. Bland dessa smaker hittar du garanterat din katts favorit och du får också en möjlighet att ge din katt variation. Köttet är frystorkat för att kapsla in maximalt med smak i godbitarna.

Cosma kattgodis är tillverkat av 100% kött eller fisk vilket bara är naturliga råvaror. Det finns inga konserveringsmedel, färgämnen eller andra tillsatser. Det bidrar till att katten har lättare att smälta dessa godbitar och det är mindre risk för att kattens mage reagerar negativt på någon ingrediens.

4. Stikiz Fisksmak

Stikiz Fisksmak

Goda sticks med smak av fisk från Stikiz. Det här godiset är det få katter som kan motstå. Sticksen är mjuka och har en stark doft och smak för att väcka aptiten hos din katt. I en förpackning finns det tre sticks där var och en är enskilt försluten. Detta för att du ska kunna ge katten en sticks i taget och bibehålla den färska konsistens och den goda smaken i de övriga sticksen som finns kvar.

Det finns inget tillsatt socker i ingredienserna. Godiset lämpar sig såväl till kattungar som till vuxna katter och kan enkelt brytas ned till mindre bitar om man inte vill ge en hel sticks direkt.

5. Orijen Original Cat Treats

Orijen Original Cat Treats

Skäm bort din katt med riktigt lyxigt kattgodis från Orijen. Det här är ett frystorkat godis i lagom stora bitar för att passa alla katter, så väl kattungar som vuxna. Godiset är tillverkat av kyckling, kalkon och flundra, färska ingredienser som har frystorkats direkt för att bibehålla så mycket smak och näring som möjligt. Original Cat Treats är enbart gjort av naturliga råvaror som har hanterats varsamt.

Det finns inga tillsatser eller konserveringsmedel i detta kattgodis. De allra flesta katter tycker om detta smakrika godis. I och med att det bara är naturliga råvaror i godiset kan dessa bitar även användas som kompletteringsfoder till kattens vanliga foder eller som snacks mellan två måltider.

6. Kattgodis Premio Sticks

Kattgodis Premio Sticks

Smikrika sticks med blandade smaker som garanterat blir en favorit hos din katt. Sticksen kan enkelt brytas av till mindre delar för att du enklare ska kunna belöna din katt. Konsistensen är mjuk och tilltalande och varje pinne är försluten enskilt i en förpackning med totalt fem pinnar.

På så sätt kan en förpackning räcka längre och ändå behålla den goda smaken och konsistensen som din katt tycker om. Sammansättningen av detta godis brukar även tilltalas av de katter som normalt är kräsna när det kommer till godis och foder.

7. Thrive Frystorkade kattsnacks

Thrive Frystorkade kattsnacks

Kattgodis som är tillverkat enbart av naturliga råvaror så som kött och fisk. Godiset har varsamt frystorkats för att bibehålla såväl smak som de näringsämnen som finns naturligt i råvarorna. Bitarna är spröda och går enkelt att dela till mindre bitar om så önskas. Thrive kattsnacks är helt fritt från tillsatser, färgämnen och andra kemikalier.

Levereras i en tub som enkelt stängs igen för att bibehålla smak och doft. Tack vare den spröda konsistensen kan man även smula ned dessa bitar och strö över maten om din katt är särskilt kräsen. På så sätt höjs smaken på det vanliga fodret och din katt får en större aptit.

8. Kattgodis Vitakraft

Kattgodis Vitakraft

Det här godiset från Vitakraft passar även de katter som går på någon diet tack vare dess låga fetthalt. Godiset är tillverkat av kyckling och gojibär och har inget tillsatt socker.

Bitarna är mjuka och saftiga samtidigt som de är i en lagom storlek för katten att äta. Påsen är återförslutningsbar för att bibehålla färskheten på godiset mellan varven.

Att tänka på inför köp av kattgodis

Precis som människor så tycker katter om olika saker. Det kan vara olika konsistenser eller olika smaker. Det bör du ha i åtanke när du köper kattgodis då det kan vara en god idé att köpa flera olika varianter till att börja med så att du kan prova dig fram och se vilken sort som blir just din katts favorit.

Om du har en katt som har känslig mage bör du köpa ett godis som är så rent som möjligt och inte innehåller några tillsatser. Det är ofta någon form av frystorkat godis som enbart innehåller torkat kött. För katter som ofta har problem med magen bör du också komplettera med kattgräs som hjälper till med kattens matsmältning.

Frågor och svar

Vad är kattgodis?

Kattgodis ska inte förväxlas med kattgräs då det är helt olika saker. Godis till katter är mindre godbitar eller sticks och de kan variera i både smak och form.

Även konsistensen kan variera från att vara krispig till att vara saftigt mjuk. Prova dig fram för att se vad din katt föredrar.

När ska jag ge katten godis?

Katten kan få godis vid flera olika tillfällen. Till exempel när den har varit duktig vid kloklippning, när den besöker veterinären eller i samband med lek. Man kan också använda godis för att locka in katten i transportburen.

Vill du att din katt ska vara lite mer aktiv kan du använda godis för att fylla en del kattleksaker med eller gömma godbitarna i aktivitetsspel av olika slag.

Varför ska katten få godis?

Alla vill då och då unna sig en godbit, så även din katt. Den kan dock inte själv gå och ta en godbit när den känner för utan det är du som måste göra den tillgänglig. För att förstärka din relation med katten kan du därför ge den godis ibland, så även när den har varit duktig.

Kattgodis bör vara begränsat för din katt och inte något som den ska ha fri tillgång till så som den kan ha fri tillgång till kattgräs.