Hund

Bästa Hundtäcket 2024 » Bäst i test

Precis som människor så är en del hundar mer benägna att frysa än vad andra är. En del hundar har inte heller päls som håller den varm eller som hjälper den att hålla vätan borta. Då kan det vara bra att underlätta för hunden med hjälp av ett täcke.

Det finns en stor marknad för olika märken när det kommer till hundtäcken och även olika modeller. Varje täcke har sina egna egenskaper och är lämpliga för vissa tillfällen och väder. De flesta hundar har ingenting emot att ha ett täcke på sig, så länge det är bra passform och är i rätt storlek så att det inte stör hundens naturliga rörelsemönster.

1. Puppia Pioneer Hundtäcke med Integrerad Sele

Puppia Pioneer Hundtäcke med Integrerad Sele

Slipp krånglet med att trä på hunden både täcke och sele och gör det mer bekvämt för din hund med detta kombinerade täcke. Det är ett mysigt och skönt fleecetäcke som har ett fastsytt sele. Täcket träs på hunden underifrån, du sticker alltså in frambenen i hålen och drar upp täcket på ryggen, där knäpper man sedan ihop täcket med hjälp av ett blixtlås. Lika smidigt som att sätta på barnet sin jacka.

Baktill i täcket finns en dragsko så att du enkelt kan anpassa täckets storlek till din hund. På vardera sida på täcket finns dessutom små fickor med dragkedja där du kan förvara till exempel bajspåsar under promenaden.

2. Kentucky hundtäcke

Kentucky hundtäcke

Med en fyllning på 160 gram och ett foder av kaninfuskpäls slipper din hund frysa med detta täcke från Kentucky. Täcket är snyggt designat med quiltmönster och en vikt krage där fuskpälsen kommer fram.

Framtill på hundens bröst och under magen spänns täcket fast med hjälp av stark kardborre. Kan tvättas i maskin i 30 grader och täcket finns i sju storlekar och två olika färger.

3. Hundtäcke Active Canis

Hundtäcke Active Canis

Skydda din hund från kalla vindar och ruskigt regnväder, med hundtäcket Active Canis håller din hund sig både varm och torr. Täcket har hög andningsfunktion så att det inte blir instängt och för varmt i täcket. Dessutom finns det reflexer på båda sidor så att även kvällspromenaden blir säker.

Man sätter på hunden täcket genom att dra det över huvudet och sedan spänna magplattan runt buken. Det finns åtta storlekar och välja på, alla storlekar är angivna i centimeter. För att hitta rätt storlek till din hund mäter du dess rygglängd och väljer storlek därefter.

4. Back On Track Hundtäcke

Back On Track Hundtäcke

Back on Track är ett populärt märke som använder sig av ett keramiskt typ på insidan för att reflektera hundens egen värme tillbaka till muskler och leder. Deras originalmodell har detta mjuka tyg på insidan och på utsidan har den ett yttertyg i polyester som både är vattenavvisande och andningsfunktion. Täcket sitter fast dels med hjälp av de elastiska bensnörena men också med hjälp av den magplatta som sitter på täcket.

På sidan av täcket finns det stora reflexer, i nacken finns det ett hål för att enkelt komma åt halsbandet med kopplet och svansen tas ut genom ett hål i bak på täcket. I och med täckets speciella funktionalitet med det keramiska tyget rekommenderas att introducera täcket under kortare stunder. De första dagarna bör inte hunden bära täcket mer än fyra timmar.

5. Noreaster Fodrat Hundtäcke

Noreaster Fodrat Hundtäcke

Det här är egentligen två hundtäcken i ett. Täcket är nämligen vändbart och erbjuder då två olika funktionaliteter. Antingen kan du välja att ha den mysiga fleecebeklädda sidan mot hunden som då också blir extra värmande. Då har du den vattenavstötande sidan utåt som skyddar hunden mot regn. Eller så kan du vända på täcket och ha den snygga fleecefodrade sidan utåt.

Både sidor är försedda med reflexer och man spänner fast täcket runt halsen och buken med kardborre. Täcket tåls att tvättas i maskin på låg temperatur. Finns i fyra färger och åtta storlekar.

6. Fuzzyard Oslo Khaki

Fuzzyard Oslo Khaki

Med en avtagbar huva och med ett sömmar som är sydda i randigt mönster är detta hundtäcke riktigt snyggt. Det är ett värmande vintertäcke med fleecefoder och magplattan som ska skydda magen har insydd resår så att den inte ska släppa in onödigt med kall luft.

Det är reflexer längsmed långsidorna och på ryggen, nära nackpartiet, finns det ett hål där man kan trä kopplet igenom för att fästa i halsbandet under. Täcket är tillverkat i polyester och tål att tvättas i maskin på låg temperatur.

7. Kentucky Vattentätt

Kentucky Vattentätt

Ett stilrent täcke med exklusiva läderdetaljer i konstgjort läder och konstgjort fårskinn som pryder kragen i nacken. Det är hela 300 gram fyllning i täcket vilket gör det varmt och skönt att använda på vintern för din hund.

Ytskiktet är vattentätt och har en andasfunktion för största bekvämlighet. Täcket fästs med kardborre runt hals och mage. Tål att tvättas i 30 grader, finns i flera olika storlekar.

8. Back on Track Night Collection Hundtäcke

Back on Track Night Collection Hundtäcke

Back on Track har designat en riktigt snygg och exklusiv kollektion som sticker ut från deras övriga produkter. Täcket har ett quiltat mönster och en broderad logga på sidan. Det speciella tyget med Welltex® teknologi utgör täckets insida och även bukplattan.

De två benremmarna som bakbenen träs igenom hjälper till att hålla täcket på plats under rörelse. Framtill är täcket utrustat med reflex för att öka säkerheten på promenaden i mörkret.

Att tänka på inför köp av hundtäcken

Mät din hund noga innan du köper ett täcke. Många modeller av hundtäcken anger storlek i cm och det krävs att du mäter din hund. Man mäter då hunden rygglängd, från manken (inte nacken) till svansroten.

Ett täcke som sitter för tajt hindrar din hunds rörelse och naturliga gång vilket kan göra att din hund inte vill ha täcket på sig eller röra sig med det på. Är täcket tvärtom alldeles för stort så kan det glida på sidan och störa din hund.

Tänk också på i vilket syfte som du ska köpa ett hundtäcke så att du får med rätt funktionalitet. Ska det användas på vintern och behöver vara extra fodrat? Ska det användas på vår och höst eller behöver din hund bara skyddas mot regnet och det behövs bara ett regntäcke?

Se till att du väljer rätt täcke utifrån tillfälle, hunden får inte bli för varm när den har täcket på sig. Tänk också efter om din hund verkligen behöver täcke utifrån dess pälskvalitet och personlighet.

Frågor och svar

Vad är hundtäcken?

Hundtäcke är ett skyddande plagg för din hund. Täcken kommer i olika utföranden och funktioner och kan hjälpa din hund att hålla sig såväl varm som torr i alla väder. Ett hundtäcke täcker stora delar av hundens rygg och en del har även krage och magplatta.

Varför behöver hunden ett täcke?

Blir din hund lätt frusen av sig så kan den behöva ett täcke som hjälper den att hålla värmen. Det kan vara lämpligt om det är väldigt kallt ute, om ni ska vara ute en längre stund med lite aktivitet eller om det regnar eller snöar ute. Om din hund blir blöt får den genast svårare att hålla värmen, precis som för människor.

Hur tvättar jag hundtäcken?

Följ alltid det specifika tvättrådet för just din hunds täcke. De allra flesta hundtäcken klarar av att tvättas i maskin på låg temperatur men en del kräver mer varsam hantering och tål bara handtvätt. I regel ska torktumlare undvikas och täcket bör hängtorka.

Sammanfattning

Täcken finns för alla tillfällen och för alla typer av hundar. Fundera på i vilken situation som din hund kan tänkas behöva ha ett täcke på sig för att inte frysa och välj en modell därefter.

Täcken kan användas för att hunden ska hålla sig varm eller torr. Men ett täcke från Back on Track som har Welltex® teknologi på insidan kan också användas i rehabiliteringssyfte om din hund har problem med artros, leder eller muskler.

Läs på om det täcke som du tänkte köpa så att det uppfyller de krav och önskemål som du har på ett hundtäcke.