Hund

Bästa Hundgrinden 2022 » Bäst i test

Ibland kan det vara skönt att ha en hundgrind. Om man ska ha en dörr öppen men inte vill att hunden ska gå ut är det ett tillfälle. Hundgrinden kan också vara bra att ha om du inte vill ha hunden i sängen på natten eller om den inte får eller ska gå uppför trappan i huset.

Vi har testat några av de populäraste hundgrindarna som finns på marknaden. Genom att läsa våra recensioner kan du finna rätt grind för dig. Om du har andra djur kan det vara smart att välja en grind med en separat lucka så att de mindre djuren kan passera som de vill.

1. Carlson Maxi Walk-Thru Grind

Carlson Maxi Walk-Thru Grind

Extra bred hundgrind tillverkad i stål som är tuggresistent och tåligt. Grinden är 76 cm hög och passar öppningar mellan 94-152 cm. Om du önskar en ännu bredare grind kan du enkelt förlänga den med Carlsons förlängare som köps separat.

Den här grinden har en öppningsbar lucka med smart handtag för att människor enkelt ska kunna passera igenom. I luckan finns också en mindre dörr som kan öppnas.

Det medför att katter och kaniner eller andra smådjur kan ta sig igenom grinden utan att hoppa över den. Det här är med andra ord ett bra val om du har andra djur som ska kunna röra sig fritt i bostaden.

2. Savic Dog Barrier hundgrind

Savic Dog Barrier hundgrind

En vit hundgrind i metall med smart tvåvägsdörr för alla människor som vill passera. I grinden finns också en lite mindre lucka som kan användas av katter och andra smådjur utan att hunden kan komma igenom.

Grinden är 107 cm hög och dess längd kan bli mellan 75-84 cm. Dessutom går det att förlänga grinden med förlängare som säljs separat. Grinden monteras enkelt och du behöver inte borra för att få den på plats.

Det gör att grinden passar bra i både dörröppningar, trappor och hallar eller andra utrymmen.

3. Dog Barrier Outdoor hundgrind

Dog Barrier Outdoor hundgrind

Om du letar efter en rejält kraftig grind som även håller hunden instängd utomhus är det här ett bra val. Grinden har en yttre behandling som gör den väderbeständig och den kan både användas ute i trädgården, på en balkong, altan eller inomhus.

Grinden tål också att vara ute på vintern. Att sätta upp grinden är enkelt och det medföljer ett monteringskit för att fästa den i väggen. Grinden har också en tvåvägsdörr som kan användas av människor.

Om en större eller medelstor hund ska hållas inspärrad och man absolut inte vill att den ska ta sig ut rekommenderas det att man använder en borrmaskin för att fästa grinden.

4. Trixie hundstaket

Trixie hundstaket

Det här är ett lägre staket i trä med ett galler av metall. Det är 50 cm högt och med andra ord enkelt att kliva över. Det finns ingen dörr eller öppning i staketet utan man måste gå över det.

Staketet har fötter med anti-halkskydd och det behöver alltså inte fästas i väggen. Det här är en grind som passar bra att ställas upp vid till exempel en trappa om man inte vill att hunden ska kunna gå upp eller ner när man inte är hemma.

5. Carlson Handsfree Grind

Carlson Handsfree Grind

En vanlig hundgrind kan vara svår att öppna om du har händerna fulla. Det finns ofta ett handtag som ska tryckas på. Så är även fallet med den här grinden men dessutom finns en pedal som du kan använda för att öppna grinden med foten.

Hundgrinden är 84 cm hög och den är tillverkad i tålig metall. Du behöver inte skruva eller göra något annat för att fästa grinden. Du pressar den helt enkelt mellan de stolpar eller väggar som finns där du inte vill att hunden ska passera.

Grindens längd kan justeras mellan 76-112 cm och det gör att den passar i både smala och bredare öppningar.

6. Carlson Extra Bred Grind för hundar

Carlson Extra Bred Grind för hundar

Den här hundgrinden i metall är lite mer dekorativ samtidigt som den passar bra i de flesta hem. Den har en tvåvägsdörr med handtag på ovansidan för att tvåbenta lätt ska kunna passera och dessutom finns en mindre grind som katter och andra smådjur kan använda.

Grinden kan dras ut och anpassas till utrymmen mellan 76-112 cm. Är gapet bredare än så behöver man köpa till en förlängning. Överlag är grinden stabil och ett stort plus är att den är lätt att montera utan vare sig skruv, borrmaskin eller andra saker som kan göra fula märken i väggen.

En annan stor fördel är att hela grinden är tillverkad i giftfritt material som hundar inte brukar gilla att tugga på.

7. Carlson Tuffy Grind

Carlson Tuffy Grind

Det här är en underhållsfri grind i metall. Den kan inte öppnas upp men den har också en mindre dörr för att katter eller andra smådjur ska kunna passera grinden. Den här modellen finns i tre olika storlekar för att kunna passa de flesta hundar.

En nackdel med grinden är att den inte kan öppna alls, förutom den lilla luckan för mindre djur. Dock är det relativt lätt att plocka bort hundgrinden vid behov. Eftersom det inte går att öppna grinden enkelt kan det vara klokt att använda den där man själv eller små barn inte går så mycket.

Ditmonteringen är dock enkel. Det är bara att trycka fast grinden i dörröppningen eller mellan väggarna i utrymmet man vill spärra av. Grinden kan kännas lite ostabil vilket är ett minus.

8. Savic Dog Barrier hundgrind

Savic Dog Barrier hundgrind

En väldigt enkel hundgrind som fyller sin funktion. Hundgrinden har också en öppningsbar lucka för att människor ska kunna passera. I grinden finns också en dörr som kan öppnas i 90 grader vid behov. Grinden har även en låsfunktion till dörren och den är placerad högst uppe på grinden.

Grinden finns i höjd 75 cm och 107 cm. Den kan också dras ut för att passa utrymmen med en bredd på mellan 75-84 cm. Det går också att köpa till separata förlängningskit. Det här är alltså ett bra budgetval, speciellt om man har en lite mindre hund som inte är så stark.

Att tänka på inför köp av hundgrind

Det finns en hel del saker att tänka på när det är dags att köpa en hundgrind. Det är inte bara att köpa första bästa variant. Man måste mäta och jämföra så att man verkligen får det man söker. Här tar vi upp några saker som är bra att tänka på.

Tänk på att en grind med låg höjd inte alltid är det bästa valet om hunden tenderar att hoppa högt. En stark hund kan också ta sig ut genom en mer ostabil grindvariant. Då kan du behöva borra fast grinden och välja en mer rejäl sort.

Till bilen

Om du ska köpa en hundgrind till bilen är det viktigt att du verkligen köper en grind som är godkänd för den typen av användning. Du bör också se till att hunden inte kan bita sig ut. I bilen måste hundgrinden också sitta fast och även det måste ordnas. Det är också klokt att kolla upp så att grinden är krocktestad om man ska ha den i bilen. Annars finns det risk att hunden eller någon annan skadas väldigt allvarlig.

För inomhusbruk

Ska du ha din hundgrind inomhus kanske dess väderbeständighet inte är lika noga. Du måste dock ha koll på att grinden verkligen passar där du har tänkt använda den. Om du har en stor och stark hund kanske du också behöver ordna hjälp med monteringen om du inte kan använda dig av en borrmaskin på egen hand.

För utomhusbruk

En hundgrind för utomhusbruk måste vara betydligt mer rejäl än en grind som bara hindrar hunden från att gå uppför trappan inomhus. Om grinden inte håller måttet kan den göra så att hunden plötsligt kommer ut. Grinden måste också hålla för väder och vind. Det är sällan man känner för att skruva ner grinden under vintern.