Hund

Bästa Hundgodiset 2024 » Bäst i test

Varje hund vill ibland ha lite uppskattning och belöning, något som enkelt kan göras med hjälp av belöningsgodis. Det finns flera tillfällen där din hund förtjänar en liten godisbit och då gäller det att du har valt rätt hundgodis. När din hund har varit duktig så vill den givetvis ha en belöning med ett godis som den tycker om.

Ju svårare utmaning som du ställer din hund inför, desto godare godis bör du vara beredd att belöna den med. Ta reda på vilken godissort som din hund tycker om och vilken sort den verkligen älskar. Den sorten som din hund älskar bör sedan användas vid tävling eller utmaningar som din hund upplever som svåra eller obehagliga.

Hundgodis ska aldrig ersätta hundmat utan ska endast ges vid enstaka tillfällen. Precis som för människor är godis inte bra i för stora mängder och din hund kan lätt gå upp i vikt när inte dess intag kontrolleras. Övervikt kan i sin tur leda till en rad olika sjukdomar och besvär för din hund.

1. Hundgodis Doggy Nöt

Hundgodis Doggy Nöt

Helt utan socker har dessa belöningsbitar tagits fram från märket Doggy. Godiset har endast naturliga råvaror och är rik på smak från nötkött. För att främja en god ämnesomsättning har man valt att tillsätta L-carnitin.

Doggy Nöt hundgodis är perfekt att ge som belöningsgodis vid träning och lek. Säljs i påse med en vikt på 150 gram.

2. Provit Frystorkat Godis

Provit Frystorkat Godis

Frystorkad rå vom gör att detta godis från Provit är svårt för din hund att motstå. Tack vare att det endast är naturliga ingredienser så kan man även ge det här godiset till hundar som har födoämnesallergi eller har en känslig mage och tarm.

Bitarna är av sådan storlek att de är smidiga att hantera som belöningsgodis när du snabbt vill ge din hund en godbit i ett träningsmoment. I och med att det är frystorkat så är det också kladdfritt. En påse Provit Frystorkat godis innehåller 50 gram frystorkad vom, vilket är cirka 150 gram rå vom.

3. Vitakraft Leversnittar

Vitakraft Leversnittar

Leversnittar från Vitakraft är det klassiska hundgodiset som har varit med i alla tider. De flesta hundar tycker om det, det är billigt då det går att köpa i storpack och det kladdar inte när du har det i fickan.

Dessutom kan du enkelt bryta ned snittarna till mindre storlekar för att få godiset att räcka längre. I och med att det är blandade storlekar på snittarna i påsen så passar det här godiset till alla hundar i och med att du även själv kan anpassa bitarna till din hund.

Vitakraft tillverkar leversnittar utan konserveringsmedel och konstgjorda tillsatser så som smak- och färgämnen.

4. Levertärningar

Levertärningar

Dessa tärningar är tillverkade av lufttorkad lever utan konstgjorda tillsatser. Bitarna är smakrika för att enkelt tilltala din hund. I och med att bitarna är lufttorkade så kladdar dem inte heller i fickan, något som är väldigt uppskattat.

Bitarna är krispiga och i lagom storlek för att passa som belöningsgodis. Du kan enkelt bryta ned tärningarna till ännu mindre bitar om du har en mindre hund. Levertärningar finns i två olika förpackningar, en på 100 gram och en på 1000 gram.

Om du tävlar med din hund så är detta ett perfekt godis att ta fram vid ett sådant tillfälle, då man vill ha ett godis som är lite godare än det som ges till vardags.

5. Four Friends Dog Snack Wild Boar

Four Friends Dog Snack Wild Boar

Wild Boar är ett spannmålsfritt hundgodis som kan ges även till hundar som har känslig mage. Dessa godbitar är tillsatta med bland annat C-vitaminer, rosmarinextrakt och tranbär.

Alla ingredienser har en noga tanke bakom för att främja hundens hälsa och välmående. Ingredienserna stimulerar till exempel matsmältningen och håller hundens urinvägar problemfria. Huvudingrediensen är torkat vildsvinskött och därtill finns både frukt och bär.

6. Hundgodis Hills Dental Care Chew

Hundgodis Hills Dental Care Chew

Tack vare den hårda konsistensen så kan Dental Care Chew bidra till en god munhygien och tandhälsa för din hund. Godisbitarna har mild mintsmak med ett sting av persilja, en smak som tilltalar de flesta hundar.

Detta hundgodis är också fritt från konstgjorda smak- och färgämnen och innehåller heller inga konserveringsmedel. Dental Care Chew har dessutom bevisligen god effekt på tandhälsan för din hund och har till och med tilldelats särskilt sigill för detta.

7. Chewies Bones belöningsgodis

Chewies Bones belöningsgodis

Chewies Bones är det perfekta godiset att använda för att belöna din hund. Godiset har en utformning av små hundben och är i optimal storlek för att enkelt kunna belöna hunden under träningens gång. Bitarna är halvfuktiga vilket innebär att de är mjuka och känns färska.

Detta belöningsgodis är tillverkat helt utan socker och har en hög kötthalt för att tilltala de flesta hundarna. Ju godare godis som du har i fickan desto lättare får du hundens uppmärksamhet på träningen eller promenaden.
Varje bit är cirka 2 cm och kan enkelt delas i och med dess mjukhet. Benen finns i flera olika smaker så att du kan variera och din hund aldrig tröttnar på sitt belöningsgodis.

8. Kycklingtärningar

Det här är små belöningsgodisar i form av kuber. De innehåller en hög kötthalt där grunden är kyckling. Kuberna är i perfekt storlek för att användas i belöningssyfte när du och din hund tränar tillsammans.

Godiset säljs i en återförslutningsbar påse för att det ska hålla sig färskt och mjukt längre. En påse rymmer cirka 300 gram. Bitarna passar även mindre hundar och valpar då de är mjuka och i en mindre storlek. De kladdar inte heller när du har de i fickan, vilket helt klart är ett plus.

Att tänka på inför köp av hundgodis

Det du ska tänka på när du ska köpa hundgodis till din hund är att bitarna på godiset måste passa för din hund. En liten hund behöver mindre storlek på godisbitarna så att inte hunden behöver stanna upp och tugga så mycket på godiset.

När man ger belöningsgodis så vill man att det ska kunna ske lite ”i farten” medan man tränar. För stora godisbitar gör inte detta möjligt. Har du tvärtom en stor hund så behöver godisbitarna vara lite större så att din hund hinner känna att den ens har fått en godisbit. För små bitar är också lätt att sätta i halsen och hunden kommer behöva stanna för att hosta och försöka få upp godiset.

En del hundgodis är kladdfria då de är torra på utsidan medan andra godissorter är färskare och tenderar att kladda. Fundera på om detta har betydelse för dig och välj en godissort därefter.

Frågor och svar

Vad är hundgodis?

Hundgodis är små aptitliga och smakrika bitar som hunden oftast uppskattar. Detta godis kan ha olika smaker, olika storlekar och olika former. En del hundgodis innehåller tillsatser och konserveringsmedel medan andra är tillverkade av naturliga råvaror. Hundgodis ska enbart ges vid särskilda tillfällen och ska inte användas som foder till din hund.

Är hundgodis bra för hunden?

Som med mycket annat är det inte bra när det blir för mycket. Att ge godis i belöningssyfte är inte farligt för hunden men när den får godis lite titt som tätt varje dag så är det svårare för hunden att hålla sin vikt och vara i god kondition. Man ska inte ge godis istället för hundens riktiga foder.

När ska hunden få hundgodis?

Hunden kan få hundgodis under träning eller vid aktiviteter där uppmuntran behövs. Under träning kan den få godis som belöning under tiden medan ni tränar för att den ska veta att den gör rätt. En hund som belönas under träning får en större motivation till att lära sig nya saker och att samarbeta med sin förare.

Andra aktiviter där det kan vara bra att belöna sin hund med godis är till exempel hos veterinären, vid kloklippning, vid pälstrimning eller när den ska duscha. Belöningsgodis kan även hjälpa hunden att övervinna vissa rädslor eller hjälpa till vid hundmöten där man kan distrahera hunden med godis om det är tillräckligt gott.