Hund

Bästa Hundbädden 2024 » Bäst i test

Ge din hund lyxen att ha en helt egen sovplats. En plats dit den själv kan välja att gå när den vill ha lite lugn och ro eller när den vill inta nattens sömn.

Hundbädden bör vara placerad på ett lugnt och lite avskilt ställe och hunden bör alltid lämnas i fred när den ligger där för att vila. På så sätt blir platsen associerad med lugn och trygghet, något som behövs för att den ska kunna slappna av och få ned eventuella stressnivåer.

En hundbädd bör vara bland det första man köper till sin hund, det tillsammans med hundmatskål och koppel med tillhörande sele eller halsband. Då klarar man sig långt den första tiden tillsammans.

1. Soft Velour Polka Dimple Bed

I babyrosa eller babyblå kan man få denna söta hundbädd. Den är rektangulärt utformad och yttertyget har en brun botten som är täckt av små prickar i samma färg som bäddens insida.

Den avtagbara kudden i bädden är i samma utseende som utsidan av bädden. Höga kanter omger bädden vilket gör det extra mysigt att gosa ned sig i den.

Det medföljer även en söt kudde i samma tyg som bäddens utsida och den har även ett gulligt hjärta som dekoration. Bädden finns i två storlekar och har välfylld stoppning som gör att den är både mjuk och håller formen länge.

2. Harvey Bädd

En rund, tjock dyna som är klädd i lurvig plysch utgör hundsängen Harvey bädd. Denna bädd har inga höga kanter men när din hund lägger sig på bädden sjunker den ned och omges av bäddens sidor.

Detta gör att din hund känner sig extra trygg när den ska sova, något som små valpar uppskattar extra mycket när de saknar dina kullsyskon eller tiken.

Bäddens undersida är klätt med ett halkfritt material så att din hund kan ta sig i och ur på ett säkert sätt utan att bädden glider iväg. Den finns i två olika storlekar, 50 eller 60 cm i diameter, samt två färger vit/rosa eller vit/svart.

3. Trixie Nando Bädd för hundar

Den här hundbädden från Trixie är helt i plysch, ett material som är både mysigt och skönt för hunden att ligga på. Bädden är fluffig och skön och omringas av breda, rundande kanter.

Även stoppningen är av plysch för att få en mjuk bädd för din hund att ligga på. Färgen är ljusgrå och har tassavtryck som mönster. Bädden finns i två olika storlekar, antingen 60 x 50 cm eller 75 x 65 cm.

4. Hundbädd Hunter Boston

Hunter Boston är en hundbädd som är designad för att smälta in i din övriga inredning. Den har en stilren och exklusiv design. Bäddens insida är täckt av mjukt fleece, liksom ena sidan av bäddens kudde.

Utsidan däremot är klädd i polyester som också matchar den andra sidan av bäddens vändbara kudde. Stoppningen i bädden är också av polyester och ser till att både kudde och kanter är mjuka för din hund.

Hela klädseln för bädden är avtagbar för att enkelt kunna tvättas i maskin i 30 grader. Bädden är omgiven av höga kanter som din hund kan luta sig emot när den ska sova eller lägga upp huvudet på. På bäddens ena långsida är kanten nedsänkt för att underlätta när hunden ska kliva i och ur. Bädden finns i tre storlekar.

5. Metz Oval Hundbädd

Denna hundbädd från Metz är oval till formen och omges av rejäla kanter för att ge din hund trygghet. Bädden är svart till färgen men har en avtagbar dyna i ljust, luddigt tyg.

Det går att få bädden i hela fem olika storlekar, från small med 46 cm i diameter upp till 2XL som har en diameter på 86 centimeter. De höga kanterna uppskattas särskilt av de hundar som föredrar en sidoposition när den sover.

6. Trixie Tammy Bädd

Tammy Bädd från märket Trixie levererar en härlig hundsäng i runt format. Dess insida är klätt i mjukt och lurvigt tyg i plysch. Utsidan är även den i plysch men har en slät yta och täcks av dekorativa tassavtryck.

Sängen har en mjuk stoppning så att din hund kan ligga bekvämt och de rundade kanterna inbjuder särskilt till stöd för huvudet. Hela bädden kan handtvättas i 30 grader för att hållas ren och fräsch längre. Storleken är på bädden är 70 centimeter i diameter.

7. M-Pets Snake

Trots att detta egentligen är en säng för katter så är det också en del mindre hundar som gillar känslan av att kunna krypa in och gömma sig. Sängen har en lägre kant framtill och har sedan höga väggar som går upp och bildar ett tak.

Denna utformning ger hundar en särskilt trygghet då de ligger lite gömda. Bäddens undersida har praktiskt antiglid-skydd så att sängen står stabilt även när hunden går i och ur den. Bäddens storlek är 39 x 37 centimeter.

8. Dolgi Super Soft Donut

Låt din hund vila som den kunglighet den är. I denna säng kan din hund gosa in sig ordentligt. Bäddens insida är täckt med ett luddigt tyg, både på liggdynan och på kanternas insida.

Kanterna runt bädden är höga och betryggande samtidigt som det finns en öppning med lägre kant så att din hund enkelt kan gå i och ur sängen utan problem. Bädden finns i två storlekar, L och XL.

Att tänka på inför köp av hundbädd

Fundera över hur din hund brukar vilja sova, då olika sängmodeller passar särskilt bra för vissa sovstilar. Sedan behöver du mäta din hund för att se vilken storlek som du behöver ha på din hunds bädd. En del hundbäddar går att tvätta, antingen för hand eller i maskin, har du en valp som fortfarande inte är helt rumsren kan det kännas som ett måste att ha en tvättbar bädd.

Tänk också på platsen som du planerar att ha hundbädden på, hur ser den ut? Fungerar det bäst med en rund eller fyrkantig säng? Eller kanske en oval? Men det allra viktigaste är att storleken blir rätt, du vill ju att din hund ska få plats i sängen som du har köpt till den.

Frågor och svar

Vad är en hundbädd?

En hundbädd är hundens alldeles egna säng. Här kan den ligga bekvämt och gå en god natts sömn eller en nödvändig vila på dagen. Hundens bädd bör vara placerad i hemmet så att den får lugn och ro när den ska sova och lätt kan komma ner i varv.

Varför ska jag använda hundbädd?

Genom att använda en hundsäng så får din hund sin egen plats som den kan gå till för att få en lugn stund. En plats där den vet att den får vara ensam och ifred och även där den kan ligga skönt.

Många hundar vill gärna sova på en mjuk plats och det uppskattas inte alltid att den är i sängen eller soffan. Då är en egen hundbädd ett utmärkt val.

Hur lär jag hunden att använda bädden?

Visa hunden till bädden upprepade gånger så att den vet att det är en plats där den får vara. Ibland kan man behöva flytta runt bädden för att hitta en plats i hemmet där hunden kan känna att den kan slappna av i hundbädden. Följ med hunden till sin bädd och be den lägga sig.

Därefter kan du belöna den eller gosa med den så att den vet att det är en trevlig plats att vara på. Tids nog kommer den självmant att gå dit när det är dags för återhämtning. En del hundar älskar sin bädd från första stund och behöver inte tränas på detta.

Hur tvättar jag bädden?

Tvätta bädden genom att följa tvättrådet som medföljer. En del hundsängar tål att tvättas i maskin på låg temperatur, andra får man tvätta för hand. Vissa modeller går inte att tvätta alls och då kan man istället anda textiltvätt för att punktbehandla eventuella fläckar och olyckor som har varit framme.