Hund

Bästa Hund GPS:en 2023 » Bäst i test

För att få en bättre koll på din hund kan en hund-gps vara en väl värd investering. En gps kan ge dig trygghet att ha hunden lös på tomten då du enkelt kan spåra vart den befinner sig om den smiter.

En del GPS:er kan även registrera din hunds sömn och vila, både under dagtid och nattetid. På så sätt kan du se hur mycket din hund vilar till exempel i sin hundsäng när du är borta om dagarna. Även jägare har en stor nytta av att använda GPS på sina jakthundar för att kunna följa de spår som hunden har dragit efter.

1. Animo Activity Tracker

Animo Activity Tracker

Nu kan du följa din hunds aktivitet på samma sätt som du kan följa din egen. Animo Activity Tracker är hundens motsvarighet till människans aktivitetsarmband.

Informationen från trackern levereras direkt i din mobil och du får en bra översikt över din hunds dagliga aktivitet. Du får information om hundens vilomönster, hur den sover på natten och hur mycket den vilar på dagen.

Den registrerar aktivitet och ger en indikation på hur många kalorier din hund har gjort av med. Detta är värdefull information för att hålla din hund i god kondition och bra hull. Utöver detta så registrerar även Animo Activity Tracker hur mycket din hund skäller, skakar på sig och kliar sig.

Du får notifikationer om någon aktivitet går utanför det normala. Trackern är 37 mm i diameter och väger endast 22 gram, liten och nätt för att inte störa din hund.

2. Tractive Hund GPS / Hundpejl

Tractive Hund GPS : Hundpejl

Tractice DOG GPS tillåter dig att se vart din hund befinner sig i realtid, dessutom med en räckvidd som är obegränsad. Positionen uppdateras varannan till var tredje sekund för att alltid leverera en pricksäker position på din hund.

I appen som denna hundpejl används ihop med kan du enkelt markera ut ett virtuellt staket, till exempel utifrån din tomtgräns. Sedan får du en notifikation varje gång som din hund passerar detta osynliga staket.

Förutom att visa var din hund befinner sig i realtid sparar den också platsinformation så att du enkelt kan se historiska positioner. På så sätt får du full koll på vart din hund har rört sig någonstans. Platsinformation kan dessutom delas med andra familjemedlemmar så att alla hela tiden kan ha uppdaterad position om ni tillsammans är ute och letar efter hunden som har sprungit bort.

Tractive Hund GPS registrerar dessutom din hunds dagliga aktiviteter vilket hjälper dig att se till att din hund rör på sig tillräckligt mycket för att bibehålla en god hälsa. Har man svårt att komma upp i lämplig aktivitetsnivå kan man lägga in aktivitetsmål i appen för extra push.

Om din hund springer bort i mörkret kan du använda några av GPS:ens funktioner för att enklare hitta den. Till exempel kan du via appen se till att trackern utger en ljud- eller ljussignal och därmed blir enklare att hitta även när sikten är dålig.
Trackern helt vattentät.

3. Yepzon Freedom GPS-Tracker

Yepzon Freedom GPS-Tracker

Med hjälp av en nyckelring kan du fästa denna tracker från Yepzon på din hunds sele eller halsband. Den har en design som ska klara av slitage vid utomhusaktiviteter och stå emot regn och rusk.

Freedom GPS-tracker tillåter dig att se din hunds position genom att den använder sig av signaler från såväl GPS som mobila sändare och även närliggande WI-FI. Trackern har ett läge som kallas för Quick Location, för att du snabbt ska kunna få positionen för ditt djur. När detta läge är påslaget är batteritiden ungefär 1 dag.

Om du istället ställer in så att trackern ska gå ned i standby efter en viss tid där ingen rörelse har förekommit kan man förlänga batteritiden upp till 3-7 dagar. Tracken används ihop med en app på din telefon.

4. GPS för katt och hund mini

GPS för katt och hund mini

Den här GPS:en lämpar sig för såväl hund som för katt och gör att du kan ha koll på vart ditt djur befinner sig. Detta kan vara en extra trygghet om man befinner sig på en tillfällig plats och ditt djur kommer bort.

Med hjälp av Google maps kan du följa din hund eller katt i realtid, räckvidden är dessutom obegränsad så du behöver aldrig vara orolig att sändaren slutar fungera för att avståndet är för långt.

Sändaren har IP65-klassning vilket gör att den tål regn och fukt. För att denna GPS ska fungera krävs det ett simkort. Detta simkort bör vara ett kontaktkort.

5. MiniFinder Atto GPS Tracker till Hund

MiniFinder Atto GPS Tracker till Hund

MiniFinder Atto GPS Tracker är en kompakt GPS som passar såväl jakthunden som den hund som är benägen att rymma från trädgården. När sändaren används i aktivt läge har batteriet en kapacitet på 3-4 dagar.

Går sändaren däremot ned i standby kan batteriet hålla ända upp till 20 dagar. Du kan följa din hunds rörelse och förflyttningar i realtid på antingen telefon eller dator. Hundens position uppdateras var 30:e sekund. Hundens positionhistorik sparas i upp till ett år och du kan gå tillbaka för att se information som datum, tid och plats.

MiniFinder Atto är har en egen unik funktion vilken är att du har möjlighet att prata med ditt djur via sändaren. Du kan alltså ringa upp sändaren och kommendera den därigenom. I appen eller på datorn kan du också rita upp områden som är tillåtna för din hund att vistas inom, går hunden utanför detta område får du information om det. Sändaren är helt vattentät med en IP67-klassning.

6. MiniFinder Atto GPS Hundhalsband

MiniFinder Atto GPS Hundhalsband

Det här halsbandet är särskilt utformat för att användas ihop med MiniFinder Atto GPS Tracker. Halsbandet är tillverkat i TPU som är ett material som tål hög påfrestning och slitage.

Materialet står emot sträng kyla och stark värme på ett mycket effektivt sätt. Halsbandet kommer bara i en storlek där remmen är 2,5 cm bred och längden är 80 cm.

Du klipper sedan själv av halsbandet till lämplig storlek så att det passar din hund. För att din hund ska synas extra bra är halsbandet i stark orange färg och en en slinga med reflex.

7. TK-909 GPS-spårare

TK-909 GPS-spårare

Den här GPS:en tillåter dig att ha koll på var din hund eller katt befinner sig. TK-909 kopplar upp sig mot Google Maps och har därmed ingen begränsning för hur lång räckvidd den har.

När denna spårare är fulladdad så har den en standby-tid på ungefär 20 dagar, något som är högt uppskattat om ditt djur springer bort. Du kan dessutom spåra din hund i realtid om du kopplar upp dig i telefonens app eller på datorn.

För att TK-909 GPS-spårare ska fungera krävs ett aktivt simkort där ett kontantkort är att föredra. Det medföljer ett halsband på köpet men spåraren fungerar lika bra att fästa på hundens redan befintliga halsband.

Frågor och svar

Hur fungerar en hund-gps?

Olika GPS:er har olika funktioner. En del registrerar din hunds dagliga aktivitet och vila och andra ger dig enbart möjlighet att spåra din hunds position. GPS:en fungerar så att den kopplar upp sig mot mobilnät och så länge det finns mobiltäckning så fungerar också hund-gps.

Varför ska man använda en hund-gps?

En hund-gps kan användas för att få koll över din hunds dygnsrytm. Med en GPS som registrerar din hunds aktivitet och sömn får du en bättre koll på dess hälsa. En GPS kan också användas om din hund ofta springer bort, då blir gpsen en trygghet där du kan spåra vart den befinner sig. Jakthundar brukar ofta vara försedda med GPS då de kan förlora uppfattning av tid och rum när de springer efter ett långt spår.

Vilken hund-gps är den bästa?

För att veta vilken hund-gps som är den bästa för dig behöver du veta i vilket syfte du skaffar den. Om du skaffar den för att kontrollera hur din hund sover och hur mycket den rör på sig så är Animo Activity Tracker ett bra alternativ. Skaffar du en hund-gps med syfte att kunna spåra din hunds när den har sprungit bort är istället Tractive Hund GPS / Hundpejl ett bra alternativ för dig och dina önskemål.